Отличия за най-изтъкнатите просветни и културни дейци в Русе

0

16 изтъкнати просветни и културни дейци бяха отличени с награда „Русе“ за постижения в областта на изкуството, културата, образованието и науката на тържествена церемония в Доходното здание. В навечерието на 24 май беше връчена и наградата „Млад творец“

В област „Образование и наука“ статуетки получиха Елена Славчева-Трифонова – директор на детска градина „Детелина“, в категория „Предучилищно и начално образование“; Нели Праматарова, старши учител по немски език в гимназията с преподаване на немски език „Фридрих Шилер“, в категория „Основно и средно образование“; Емил Тюлеков, директор на Основно училище „Никола Обретенов“, в категория „За цялостен принос в областта на предучилищното, началното, основното и средното образование“; доц. д-р инж. Цветелина Георгиева, преподавател в Русенския университет „Ангел Кънчев“, в категория „Висше образование и наука“; проф. Диана Антонова, преподавател в Русенския университет, в категория „За цялостен принос и дългогодишна дейност в областта на висшето образование и наука“.

В категорията „Образователна институция, научен или учителски екип“ спечели научен екип от Русенския университет за „Разработване и приложение на иновативни нисковъглеродни транспортни технологии в сферата на образованието, науката и спорта“. В областта „Култура и изкуство“ наградите отидоха при Георги Великов, преподавател в Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“, в категория „Сценични изкуства“; Николай Колев, художник и председател на Дружеството на художниците в Русе, в категория „Изобразителни и визуални изкуства“; Огнян Стамболиев, критик, журналист и преводач, в категорията „За изключителен принос и дългогодишна дейност в областта на изкуството и културата“. Творческият екип на международното дружество „Елиас Канети“ получи приз в категорията „Творчески екип в областта на културата и изкуството“.

Отличените с приза получиха бронзова статуетка, изработена от скулптора Георги Радулов, диплом и парична премия.

На церемонията бе връчена и наградата „Млад творец“. Тя е учредена в памет на актьорите, дъщеря и баща, Яна и Георги Стефанови. Призът получи младият русенски пианист Николай Димитров, студент в Грьонинген, Нидерландия.

Отличията бяха връчени от кмета на града Пенчо Милков и председателя на Общинския съвет Иво Пазарджиев. Награждаването бе съпътствано от изпълнения на танцови и певчески състави.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук