Отпускат близо 4,5 млн. лв. допълнително за област Русе

0
295
Глоба в размер на 1 милион лева

Близо 4,5 млн. лв. допълнително получава област Русе в края на 2018 г. Това става ясно от Постановление на Министерския съвет за допълнителни разходи/трансфери за 2018 г. по бюджетите на редица общини и министерства. Средствата ще се използват приоритетно за ремонт на общински пътища и на улична мрежа на територията на редица населени места и за реализиране на инфраструктурни проекти – доизграждане на водопроводни мрежи, изграждане на комплекс за лица с увреждания и на дом за възрастни хора, изграждане на спортна зала и спортни площадки, ремонт и възстановяване на централната градска част на някои населени места.

500 000 лв. са одобрени за реновирането на храм „Св. Петка“ в Русе. Община Русе ще получи близо 1 милион лева за проекта по превръщането на ул. “Потсдам” в булевард и свързването му с бул. “Липник” и пътен възел при бул. “България”. Един милион лева ще получи и Русенският университет чрез бюджета на Министерството на образованието и науката за 2018 година за изграждане на нов учебно-изследователски корпус – първи етап.

307 610 лева са предназначени за основен ремонт на читалище “Искра” в град Борово.

450 000 лева са насочени от бюджета към Община Ценово за ремонт на улици в Новград.

За Община Иваново са отделени общо 900 000 лева. 300 хиляди са за ремонт и рехабилитация на част от ул. “Централна”, част от ул. “Здравец” и част от ул. “Герана” в село Щръклево, част от улица “Сакар планина” в село Тръстеник, част от улица “Демокрация” в село Тръстеник . Другите 600 000 лева ще бъдат за рехабилитация на общинската пътна мрежа в селата Мечка, Кошов, Пиргово и Красен.

322 000 лева са отпуснати на Община Две могили за ремонт и модернизация на културния дом в Помен.

Допълнителните разход и трансфери се осигуряват за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2018 година.