Отпускат допълнително 5,5 млн. лв. на ВиК-Русе за възстановяване на улиците

1

Министерството на околната среда и водите ще отпусне допълнително 5,5 млн. лв. ВиК-Русе за възстановяване на пътната мрежа в града след дейностите по Водния цикъл.

Това съобщих управителят на водното дружество инж. Илиан Милев преди днешното заседание на Общинския съвет. Средствата ще бъдат използвани за индексация на договорите с изпълнителите. По този начин общата стойност на проекта достига 134,5 млн. лв. Това ще даде възможност на строителите да продължат да работят и да бъдат компенсирани за инфлационните процеси, като догодина отново ще бъдат търсени възможности за допълнителни средства.

Напредват строително-монтажните работи в малките улици в Централната градска част – изградени са 70% от водопроводите и 75 % от канализацията, каза още инж. Милев. По последния лот – подмяната на главните водопроводни клонове в града, изпълнението е на 32%.

Милев каза още, че асфалтирането на готовите участъци се забавя поради наличието на една действаща асфалтова база, чийто капацитет не достига, за да обслужи едновременно действащите изпълнители.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук