Отпускат допълнително 5,5 млн. лв. на ВиК-Русе за възстановяване на улиците

1

Министерството на околната среда и водите ще отпусне допълнително 5,5 млн. лв. ВиК-Русе за възстановяване на пътната мрежа в града след дейностите по Водния цикъл.

Това съобщих управителят на водното дружество инж. Илиан Милев преди днешното заседание на Общинския съвет. Средствата ще бъдат използвани за индексация на договорите с изпълнителите. По този начин общата стойност на проекта достига 134,5 млн. лв. Това ще даде възможност на строителите да продължат да работят и да бъдат компенсирани за инфлационните процеси, като догодина отново ще бъдат търсени възможности за допълнителни средства.

Напредват строително-монтажните работи в малките улици в Централната градска част – изградени са 70% от водопроводите и 75 % от канализацията, каза още инж. Милев. По последния лот – подмяната на главните водопроводни клонове в града, изпълнението е на 32%.

Милев каза още, че асфалтирането на готовите участъци се забавя поради наличието на една действаща асфалтова база, чийто капацитет не достига, за да обслужи едновременно действащите изпълнители.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

1 коментар

  1. 1км.асфалт струва~1мил.Значи 6.5мил.лв. са 6-7км.😊😊До никаде.
    Ще се гази кал. 😁😁😁.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук