Отстраниха обвинената в корупция зам.-председателка на ЕП Ева Кайли

0

Европейският парламент прекрати мандата на заместник-председателя Ева Кайли, съобщи пресслужбата на ЕП в Брюксел.

Решението е взето с 625 гласа „за“, 1 глас „против“ и 2 гласа „въздържал се“, което представлява двойно мнозинство от две трети от подадените гласове и мнозинство от членовете на ЕП.

От пресцентъра уточняват, че процедурата е задействана с решение на Председателския съвет (председател на ЕП и ръководители на политически групи), който одобрил действието с единодушие.

Кайли е независим евродепутат от Гърция. Тя беше обвинена в корупция, свързана с домакина на Световното първенство по футбол Катар. Тя беше арестувана миналата седмица при обиски в домовете и офисите на няколко евродепутати и техни помощници или сътрудници, извършени от белгийските следователи по въпросите на подкупите.

Белгийските прокурори съобщиха, че в дома на един от заподозрените са открити 600 000 евро, в апартамента на евродепутат – 150 000 евро, а в куфар в хотелска стая – няколкостотин хиляди евро.

Според съдебен източник някои от тези „торби с пари“ са били открити в дома на Кайли, което е накарало съдията да заключи, че тъй като тя очевидно е била хваната в крачка, нейният депутатски имунитет няма да важи.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук