Отстраниха от длъжност шефа на МВР в Силистра

0
293
Директорът на ОДМВР-Силистра

Директорът на ОДМВР-Силистра ст. комисар Юлиан Караславов е временно отстранен от длъжност, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Със заповед на министър Младен Маринов е образувано дисциплинарно производство във връзка с инцидента, при който пострадаха три деца и ст. комисар Караславов е отстранен от длъжност до приключването му.

По разпореждане на главния секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов ГД „Национална полиция“ започва проверка за изясняване на всички обстоятелства и причини, довели до инцидента. Със заповед на министъра на вътрешните работи Младен Маринов се забранява употребата на взривни вещества и пиротехнически изделия по време на провеждане на демонстрации на обществени места пред граждани.

Както ТВН вече съобщи при провеждане на демонстрация във връзка със състезание „Ваканция, здравей!“ днес в Силистра възникна инцидент, при който пострадаха три деца. 6-годишно момиченце, получило обгаряния в областта на гърдите, краката и врата, беше докарано за лечение в УМБАЛ „Медика“ в Русе.