Пак отложиха делото за обектите на пл. „Батенберг“, назначиха нова експертиза

1
3534

delo_bistro_batenberg01Назначена бе нова експертиза, която да даде становище за двата обекта, собственост на русенския бизнесмен Красимир Даков. Тя е възложена на вещи лица – включат архитект, инженер и геодезист от гр. Плевен. В едномесечен срок те трябва да анализират материалите и да дадат становище дали обектите са същите, за които има дадено строително разрешение и дали отговарят на законовите изисквания. Следващото заседание по обжалването на заповедта на кмета на Русе беше насрочено за 21-ви януари догодина.

Спорът се зароди, защото разрешението за строеж на заведението и навеса към него е издадено като за преместваем обект, а на практика е вдигната монолитна сграда.

Двете дела бяха образувани, след като кметът Пламен Стоилов, по разпореждане на РДНСК-Шумен, издаде заповед за премахването на бистрото и защитната козирка към него. Преди да се произнесе съдът обаче, от администрацията беше освободен главният архитект на Русе Симеон Рангелов, който е подписал разрешителните за строеж.

1 коментар

  1. Правя си аналог със делото “Кауфланд”, как за експертизата за трасето не можеше да се извикат независими експерти както сега чета, че е възможно, а назначиха разбира се техни поставени лица от ВиК-Русе 🙂 Как не пътувате по пътя Русе-Бяла, че да се отървем вече от такива безочливи, нагли и корумпирани чиновници!