Начало България Пак с маски в Гърция- докато чакаш поръчката си в кръчма

Пак с маски в Гърция- докато чакаш поръчката си в кръчма

0
A waitress works the dinner rush at Earls Tin Palace, 11830 Jasper Ave., in Edmonton Wednesday May 20, 2020. Edmonton restaurants were allowed to reopen their dinning rooms as part of the first phase of Alberta's COVID-19 relaunch. David Bloom

 От  утре- 12 октомври отново са в сила нови правила за заведенията в Гърция, както и някои райони на страната, заради увеличения брой на заразени с коронавирус.

С до 50 процента от капацитета си ще работят заведенията за обществено хранене от в онези части на Гърция, които са обявени за високорискови по отношение на разпространението на коронавируса, съобщи телевизия „Скай“, цитирана от БНР.

За такива райони са определени областните единици и общините Атика (където се намира столицата Атина), Ахая, Закинтос, Ираклион, Санторини, Миконос, Самос, Кеа – Китнос, Лесбос, Кардица, Трикала, Янина, Кастория, Козани и Пела.

В тези зони максималният брой на клиентите на една маса се ограничава до 4, определят се минимални разстояния между масите, а работата на заведенията се забранява от полунощ до 5 ч. сутринта.

Не се допускат изключения от броя на клиентите на маса дори за членове на едно и също семейство.  Така, ако на вечеря са повече от 4 човека, то следващите ще са на друга маса. Персоналът ще бъде задължен да носи маска, както и клиентите във времето, в което чакат поръчката си.

Също от утре има изискване и за определена норма на площта, която трябва да има в музеите и археологическите обекти на един посетител.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили