Пак смениха шефа на АППД

6
6881

Според съобщение, публикуване на сайта на  транспортното министерство, служебният министър Николина Ангелкова е уволнила изпълнителния директор на агенцията Георги Георгиев. На негово място министър е назначила Павлин Цонев, който заемаше поста до преди година. Заповедта влиза в сила от днес, 28 август 2014 г.

Георги Георгиев беше начело на Агенцията от началото на 90-те години. След идването на власт на ГЕРБ през 2011 г. той беше сменен и на негово място беше назначен настоящият нов стар шеф кап. Павлин Цонев. През август 2013 г. Георгиев беше върнат на поста и в края на годината успешно се пребори за запазването на АППД, чието закриване се замисляше от транспортното министерство.

6 КОМЕНТАРИ

  1. „Служебното правителство действа експертно и надпартийно, каза Плевнелиев.“
    „Вярвам, че служебното правителство е добре скроено, то действа и доказва, че е надпартийно, включително и с назначенията, заяви още Росен Плевнелиев.“
    Плевньо, Георги Георгиев ако не е професионалист, кой друг е?
    Дано да не останем и без АППД…

  2. Георги Георгиев е роден на 15 март 1950 г. в силистренското село Сребърна. Работи в Управлението за река Дунав като специалист от 1977 година. От 1990 г. е директор на Агенцията за проучване и поддържане на река Дунав (АППД). От 1992 г. участва в работата на Дунавската комисия, а от 1996 г. е заместник-председател за България в нея. Участвал и в много международни форуми, свързани с вътрешния воден транспорт и Дунав. Уволнен от ГЕРБ през декември 2011 г., без да получи обяснение от Министерството на транспорта и сега отново от служебното правителство на ГЕРБ. Ако това не е реваншизъм, здраве му кажи.

  3. целта е парите да текат към софия града голяма поредната хранилка на герб и тиквата

  4. last.crusade ти си пълен идиот,а новият директор Цонев най- големия простак и некадърник, не може да стъпи и на малкия пръст на Георгиев във всяко отношение