Пълномощници на кмета ще се грижат за реда и чистотата в кварталите на Русе

0

Петима пълномощници на кмета Пенчо Милков са определени за работа в петте района на Русе, съобщиха от общинската адвинистрация.

Те ще имат правомощия, сходни на пълномощниците на кварталите Средна кула, Долапите и Образцов чифлик.

Пълномощниците ще съдействат за бързата връзка с гражданите, опазването на реда и чистотата, и работата по сигнали към общинската администрация. За назначаването им не са разкривани нови работни места в администрацията, а на вече съществуващите щатни бройки са възложени нови функции.

Пълномощниците по квартали ще представляват кмета пред гражданите и ще имат задача да подобряват средата. Всеки от петимата вече разполага с помещение за прием на граждани, както и помощен персонал – общ работник, на когото се възлагат конкретни задачи. С течение на времето пълномощниците ще бъдат дооборудвани и със специализирана техника, като крайната цел е да се справят бързо със сигналите на гражданите.

Петимата пълномощници действат в районите:

  • Дружба и Чародейка – Валентина Колева, с кабинет в Центъра за административно обслужване в бл. 4 в кв. Дружба (приемно време – четвъртък от 10 до 12 часа и сряда от 16 до 18 часа), тел. 0885002493;
  • Здравец и Родина – Димитър Йорданов, с кабинет на ул. „Котовск“ №2, ет. 6 (приемно време всеки понеделник от 14 до 17 часа), тел. 088 700 1843;
  • Център – Владимир Димитров, с кабинет в Билетния център на Община Русе на бул. „Скобелев“ №45 ет.3. (приемно време всеки вторник, сряда и четвъртък от 10 до 14 часа), тел. 0885004225;
  • Възраждане и Цветница – Любомир Керимов, с кабинет в бл. Скопие, ет. 1 (приемно време всеки ден между 8:30 и 9:30 часа, както и от 13 до 14 часа), тел. 0886140887;
  • Западен – Константин Костадинов, с кабинет в сградата на Военно окръжие – Русе на ул. „Княжеска“ № 8 (приемно време всеки вторник и четвъртък от 10 до 14 часа и петък от 9 до 12 часа), тел. 088 700 0472.

По отношение на комуникацията с гражданите бе отбелязан проблемът със съществуването на десетки групи в социалните мрежи, които ежедневно генерират стотици сигнали към местната администрация, за които русенци очакват отговор и ответна реакция.

Община Русе припомня, че единственият официален канал за комуникация остава подаването на сигнали и предложения в  Центъра за административно обслужване на пл. Свобода № 6 или на официалния имейл mayor@ruse-bg.eu.

За да се централизира потокът от информация, е създадена група „Сигнали към Община Русе“. Това е единствената група, администрирана от представители на Общината, която ще бъде следена с изричното уточнение, че публикуваното може да служи за отправна точка при разрешаването на проблеми, но НЯМА да получава входящ номер и русенци не следва да очакват официален отговор оттам.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук