Панорама на средното и професионално образование започна в Русе

0
350
Панорама на средното и професионално образование

Панорама на средното и професионално образование отвори врати вчера в Русе. Тази година в изложението, което за първи път се провежда на открито, се представят 16 средни училища, профилирани и професионални гимназии. В специално изградените на алеята пред хотел „Дунав Плаза“ шатри те представят учебно-образователния процес, извънкласните дейности и цялостния облик на училищата. Децата и техните родители имат възможност да се запознаят с възможностите на училището и перспективите за обучение с различни профили, насоки, личностно изграждане и кариерно развитие.

На щандовете на професионалните гимназии родители и ученици имат възможност и за среща с бъдещи работодатели, които са институционално ангажирани с дуалното образование или традиционно поддържат връзка с учебните заведения, които подготвят кадри, необходими за конкретна сфера в местната икономика.

По време на официалното откриване възпитаници на Професионалната гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ представиха екстравагантна колекция облекла, дело на ученици от гимназията. За днес и утре са предвидени още интригуващи презентации и нестандартно представяне на учебни и професионални възможности за русенските ученици, на които предстои гимназиалният етап на обучение.