Пантеонът в Русе светва в синьо тази вечер

0

Пантеонът на възрожденците в Русе ще бъде осветен в синьо тази вечер, съобщават от Сдружение „Родители на деца с аутизъм – Русе“, които са инициатори на проявата.

Поводът е Световния ден на информираността за аутизма, който се отбелязва на днешната дата, а целта ѝ е да насочи вниманието на обществеността към състоянието и да провокира интереса към децата и възрастните, засегнати от него.

От Сдружението призовават всички, които имат отношение към децата със специални потребности, да обяснят с няколко думи на своите деца какво е аутизма и че това състояние не разделя хората по света, а може само да ги сплоти, стига да има достатъчна доза толерантност, позитивно отношение и добри намерения.

По данни на Световната здравна организация около 1 на сто деца в света имат аутизъм, който представлява разнообразна група от състояния, свързани с развитието на мозъка. Правилните психо-социални интервенции могат да подобрят комуникационните и социални умения на хората с аутизъм, с положително въздействие както върху тяхното благосъстояние и качество на живот, така и върху това на хората, които живеят с тях или се грижат за тях.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук