Папата обяви интернет за „дар от бога“

0
514
Папа Франциск ще посети България

“Интернет…предлага безброй възможности за срещи и солидарност. Това е нещо наистина добро, дар от бога”, заяви главата на католическата църква в първото си послание за Световния ден на комуникациите.

“Нека смело станем граждани на дигиталния свят. Нека нашата комуникация бъде утеха, която успокоява болката, и добро вино, което радва сърцата”, допълни той.

77-годишният папа е запален потребител на Туитър, чийто акаунт привлече над 10 милиона последователи. Той обаче показва и че отдава приоритет на човешките отношения и физическия допир, като често се разхожда сред тълпите на площад Свети Петър и прегръща болни и хора с физически недостатъци, отбелязва АФП

“Както често съм отбелязвал, ако трябва да се направи избор между Църква, която излиза на улицата, и Църква, обсебена от самата себе си, със сигурност предпочитам първата. Тези “улици” са мястото, в което живеят хората, и където могат да бъдат достигнати ефективно и с обич. Дигиталната магистрала е една от тях, улица, гъмжаща от хора, които често са наранени мъже и жени, търсещи спасение или надежда”, допълни папа Франциск.

Той обаче предупреди хората да не позволяват желанието да бъдат свързани с дигиталния свят 24 часа в денонощието да ги изолира от обществото. “Не е достатъчно да си минувач на дигиталната магистрала, просто “свързан”. Връзките трябва да прераснат в истински срещи”, изтъкна папата.