„Парад на костюмите“ на 3 сцени и дискотека на открито на Русенския карнавал

0

Това разкриха организаторите от отдел „Хуманитарни дейности“ към Община Русе, Общинския детски център за култура и изкуство и Общинския младежки дом. За първи път организацията на карнавала, който ще се състои на 22 юни, е изцяло в ръцете на общината и нейните младежки и културни институции.

Царят на карнавала ще бъде посрещнат от Духовия оркестър на кея под х. „Рига“, където ще акостира лодката му, откъдето заедно с посрещачите ще се отправи към центъра на града. Там ще се съберат и трите шествия, които ще потеглят от различни точки на града. Точно в 19 ч. кметът Пламен Стоилов ще посрещне Царя и ще му връчи ключовете на града, след което ще започне общото веселие.

На детската сцена ще бъде Бате Енчо, на сцената с анимации и зумба танци ще се намира шоуменът Димитър Туджаров-Шкумбата, а на третата сцена ще бъде актьорът Любомир Фърков. Пред съда има пърформанс на художниците, които ще претворяват на пана усещането си за карнавала.

Участниците ще могат да се състезават за най-хубава карнавална маска, най-хубав костюм и най-хубаво карнавално семейство. Наградният фонд е 3000 лв. Немска улична театрална трупа ще направи свое представление вечерта, което ще завърши с огнено шоу, след което ще има концерт на Ангел и Мойсей, лазерно шоу на площада и накрая дискотека на площада за всички възрасти.

Тази година Община Русе има нова стратегия в развитието на карнавала, заяви Мариан Савов – главен организатор. Целта е да се кандидатства пред Федерацията на европейските карнавални градове за включването на Русе в карнавалните дестинации, както и да се кандидатства по европейски проекти и русенци да участват в европейските карнавали, а техни представители да идват на Русенския карнавал.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук