Парад събира отново най-атрактивните ретро возила в Русе

0
3035

За шеста поредна година Русе ще бъде домакин на Парад на ретро автомобили и мотоциклети, съобщават организаторите от фондация „Русе – град на свободния дух“, Авто-мото клуб „РУСЧУКЪ“ и Община Русе.

Събитието ще се проведе на 26 септември, събота. За разлика от предишните години, през тази парадът ще се състои в Парка на младежта.

Очаква в парада да се включат над 60 атрактивни возила от цялата страна и Румъния. На парада ще бъдат представени автомобили и мотоциклети от всички по-известни марки, а някои от тях ще бъдат показани за първи път в Русе. Регистрация на участници тече в момента и ще продължи и в деня на събитието.

Програмата предвижда сборният пункт на участниците да е от 9 часа на кръговото кръстовище при Паметника на съветския войн „Альоша“, от където ще бъдат насочени към мястото за паркиране. Официалното откриване на Парада ще е от 10 часа на алея „Перистери“, където любителите на класическите возила ще имат възможност да разгледат и да се снимат с уникалните коли и мотори.

Предвиден е конкурс с десетки награди, чрез жребий ще бъде определен зрител, който ще има възможност да се повози в превозното средство,  което е фаворит на публиката.