Паралелка от Училището по изкуствата минава на дистанционно обучение заради заразен с Covid-19ученик

0
394
Напрежение заради агресия

Двама ученици са сред новоустановените четири случая на коронавирус в Русенско, съобщиха от Областния оперативен щаб.

Заразени са две момчета на 14 и 16 години. 14-годишното момче е ученик в Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ в Русе. Симптомите му се изразяват в болки в гърлото и повишена температура, като те датират от 19-ти този месец. Важно е да се отбележи, че последният ден на посещение на ученика в учебното заведение е ден преди това, т.е. на 18-ти. До момента са установени 22 контактни лица, които са поставени под домашна изолация за 14 дни. От страна на Регионалната здравна инспекция е издадено предписание за предприемане на всички необходими противоепидемични мерки. По информация от училището, учениците преминават към дистанционно обучение в електронна среда за 14 дни. Няма карантинирани учители.

16-годишният младеж е от с. Иваново. Ученик е в 11 клас от Професионалната гимназия по промишлени технологии „Атанас Буров“ в Русе, но до момента не е посещавал училището. Момчето е без оплаквания, но изследването с PCR тест се е наложило поради това, че се завръща от Германия. Установените до момента контактни лица също остават под домашна карантина за период от 14 дни.

Останалите два случая в областта са две жени на 33 и 58 години от Русе, поставени са под домашна карантина.

За изминалите 24 часа има и петима излекувани пациенти, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 324.