Първия мандат: Премиер от ГЕРБ, министри – от партиите, които го подкрепят

0

ГЕРБ ще използва първия мандат, за да състави правителство със свой премиер. Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов на брифинг след заседание на Изпълнителната комисия. Кандидатът за премиер ще бъде представен утре в парламента пред всички партийни лидери. По думите на Борисов, това е човек, който може да изведе икономиката, индустрията, модернизацията към това, което всички очакваме.

Той отново се обърна към ПП-ДБ за съставяне на общо правителство със споделена отговорност, но ще търси подкрепа и от останалите политически сили.

„Слагам празните имена на министерствата и с тези, които се съгласят да има споделена отговорност, определяме имената на министрите“, каза Борисов.

„Обръщам се към всички партии – избори през август без бюджет, с изоставено служебно правителство, е катастрофа. Всеки отговорен политик и който взима заплата за тази работа, не може да остави Народното събрание да работи месец и нещо без да произведе нищо. Не може да остави хаоса в държавата да продължи и следващите дни и месеци“, каза още лидерът на ГЕРБ.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук