Първо бебе проплака в АГ отделението на МБАЛ „Медика  Русе”

0
Дни на отворените врати

Първо бебе проплака в новооткритото отделение по Акушерство и гинекология към Многопрофилна болница за активно лечение „Медика Русе”.

Малката Теодора се роди под вещите грижи на акушер-гинеколозите д-р Емил Панайотов и д-р Джордже Стойнев, след което веднага бе поета от неонатолога д-р Татяна Итова.  Малката госпожица се роди с перфектни мерки – ръст от 49 см.  и тегло от 3080 грама.

Момиченцето е трето дете в семейство Накови от Русе. Те имат близначки на две годинки, които чакат с нетърпение мама Янка и бебето да се приберат в къщи. От МБАЛ „Медика Русе” споделиха, че майката и бебето ще бъдат изписани утре.

В отделението по Акушерство и гинекология с дейност по неонатология за родилките и бебетата се грижат екип от 6 лекари, 8 акушерки и две медицински сестри. Отделението разполага с комфортно обзаведени стаи, две родилни зали, един операционен блок и стая за интензивно наблюдение на новородени. Залите са оборудвани със съвременна апаратура, която отговаря на всички медицински стандарти за грижа за майките и новородените.

Ежеседмично, от началото на месец януари, отделението организира всеки четвъртък ден на отворените врати с предварително записване, за да могат бъдещите майки и татковци да се запознаят с условията, които предлага МБАЛ „Медика Русе“ .