Първо затворено заради Ковид училище. Маски срещу въздух?

0
COVID-19 named by WHO for Novel coronavirus NCP concept. Doctor or lab technician holding blood sample with novel (new) coronavirus N.C.P. in Wuhan, Hubei Province, China, medical and healthcare

Вече е факт първото изцяло затворено в България от новата учебна година училище заради заразен с Ковид.  Това е  училище „Васил Левски” във Варна.

Решението за затварянето  е взето, след като двама учители  са били  диагностицирани с коронавирус. Учебното заведение е затворено за дезинфекция, а занятията ще се провеждат онлайн. На този етап няма установени случаи на заразени ученици.

Очаква се занятията там да бъдат възстановени в сряда.

 Две паралелки от две училища – езиковата гимназия в Стара Загора и Професионалната гимназия по туризъм в Казанлък,  от днес също са в онлайн обучение, заради  позитивни на тест за Ковид ученици. Дистанционно  учат и ученици от паралелка в училището в град Раднево, Старозагорско.

 По последна информация в още едно казанлъшко училище е  открит ученик с позитивен за ковид тест. Това е  ОУ „Никола Вапцаров“, но няма официална потвържедине на това към момента от РЗИ в областния град.  По наша информация става дума за ученик в 6 клас. 

От днес още една паралелка в Пловдив е под карантина и на дистанционно обучение в електронна среда от днес, съобщи началникът на РУО в Пловдив Иванка Киркова, цитирана от БТА. Причината е положителна проба за COVID-19 при първокласник от СУ „Св. Константин Кирил Философ“.

Информирани са всички институции, РЗИ, родителите на децата от класа, както и се информират родителите на деца от всички класове от училището. Извършена е засилена дезинфекция на учебната сграда.

По – рано тази сутрин д-р Тодор Кантарджиев от Оперативиня щаб за  борба с коронавируса заплаши по една от националните телевизии, че от следващата седмица случаите на Ковид в училищата щели да стават още повече, като каза, че носенето на масак от учениците било равно на почти ваксина, като превенция.

В същото време медици са категорични, че редовното проветряване на класните стаи върши повече ип о- полезна работа като превенция срещу вируса, отколкото маските. 

 

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал