Патриарх Неофит: Да бъдем единомислени и единодействени

0

Това каза в проповедта си пред миряните по повод големия християнски празник Петдесетница, в катедралния храм „Св. Троица“ в Русе, българският патриарх Неофит.

В продължилата близо 3 часа тържествена служба Негово Светейшество, който е все още и Русенски митрополит, отправи и послание към богомолците, за да им припомни, че единството, въплътено в символа на Светата троица, е най-важното за едно общество.

„Апостолите били събрани в единомислие, по препоръката на Спасителя“ припомни дядо Неофит и пожела на всички миряни силата на Светата Троица, на троичния Бог да бъде спътница в нашия живот.

Петдесетница се смята за рожден ден на християнската църква, като на днешния ден вярващите отбелязват деня, в който Светият дух слиза от небето във вид на огнени езици и запалва божествения огън в душите на апостолите. Българският патриарх Неофит избра да отбележи големия християнски празник Петдесетница в русенския катедрален храм „Света Троица“, който днес празнува и храмов празник. В чест на храмовия празник Негово светейшество въздигна в сан ставрофорен иконом председателя на църквата „Света Троица“ иконом Илиян Илиев.

 

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук