Патриархът призова към духовно единение

0

patriarh_neofit80Пред събралите се в катедралния храм няколко стотин русенци Негово Светейшество отправи молитва Бог да ни даде разум за обществен мир, за да се запази народът и Отечеството ни от размирици, крамоли, несъгласии и насилие.

patriarh_neofit28„Милостиви Боже, ние съзнаваме какво велико благо и какво съкровище е праведният и желан мир между нас, които принадлежим на един и същ народ, защото без този мир, който от Теб идва, не може да има никакво добро, никакво благополучие и надежда, а само – гибел“, каза в сугубата ектения (усилено моление) патриархът.

patriarh_neofit94След светата Литургия Негово Светейшество отслужи панихида за упокоение душата на предшественика си, приснопаметния патриарх Максим, от чиято кончина се навършват 9 месеца.

Службата бе по повод големия църковен празник Преображение Господне, напомнящ едно от най-важните евангелски събития – явяването на Господа в небесна слава пред трима от учениците му. Той се явява в небесната слава пред трима от тях – Петър, Яков и Йоан, като ги завежда на планината Тавор в Галилея. Според евангелските текстове (Мат.17:1-13; Марк 9:1-9; Лук.9:28-36) Исус Христос, Петър, Яков и Йоан се качват на планината и там Исус се преобразява пред тях: „…лицето Му светна като слънце, а дрехите Му станаха бели като светлина.“

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук