Пътят Русе – Бяла затворен за тежки автомобили

0
Пътя Русе – Бяла е затворен за тежки автомобили

Пътят Русе – Бяла е затворен за тежки автомобили над 12 тона, съобщиха от Пътна полиция в Русе. Причината е обилния снеговалеж и намалената видимост. Леките автомобили се пропускат с предупреждение за вложената метеорологична обстановка.

От Областното пътно управление уточниха, че всички останали пътища от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. В почистването е ангажирана цялата налична техника.

Пътната мрежа в град Русе е почистена, няма затворени улици, съобщиха от общинската администрация. Привлечена е и допълнителна техника, която да чисти по-малките улици. Усилията са насочени към опесъчаване на уличната мрежа, тъй като метеорологичната прогноза е за понижение на температурите и образуване на ледена покривка.

От „Топлофикация Русе“ съобщиха, че вече е пуснато парното в централната част на града, което преди два дни беше спряно за ремонт.

Сложна е картината в цяла Североизточна България. Както ТВН вече съобщи, временно е затворен за движение част от пътя Русе – Велико Търново в района на с. Поликраище, заради катастрофа между два товарни автомобила.

Очаква се на много места в Добруджа и по северното Черноморие да се заледят пътища и електропроводи. Освен снега, в Североизточна България се очакват бурни ветрове със скорост до 70-80 километра в час.

Това е предпоставка за образуване на преспи и снегонавявания. От Пътна полиция предупреждават водачите да тръгват на път добре подготвени, а при възможност да отложат пътуването.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили