Пазете се! Идва продължителна магнитна буря!

0

Идва средна по сила, но за сметка на това доста продължителна магнитна буря, предупреждават от Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН.

Очаква се тя да започне вечерта на 22 май, но ще продължи до 29 май. Тя ще бъде със сила от 3 пункта, т.е. средно силна, но поради продължителността й чувствителните към времето хора могат да изпитат дискомфорт и влошаване на благосъстоянието си.

Учените са препоръчали и различни стратегии за облекчаване на въздействието на магнитните бури. Едната е свързана с храненето – трябва да се консумират повече плодове, зеленчуци и билки. Чудесно оказват влияние на здравето бананите, заради съдържанието на калий. Варива като боб и леща облекчават в дните с магнитни бури.

Изборът на билки винаги е широк, но най-ефективни са лайка, шипка, глог, мащерка, валериан, маточина. Редуцирайте месото и консумирайте повече риба. Не се препоръчва консумирането на силни чайове и кафета. Енергийните напитки са абсолютно забранени. Кофеинът действа зле на организма по време на магнитните бури, основно заради превъзбудата, която предизвиква.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук