Пеевски държи 7 млн. лв. на влог, има да взима още 24 млн. лв.

0
Снимка: БГНЕС

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е декларирал малко над 7 млн. лв. на влог в банки, става ясно от декларацията му пред антикорупционната комисия КПКОНПИ. Той е посочил, че трябва да получи над 24 млн. лв. дивидент. Основанието е решение на едноличния собственик на капитала за разпределяне на дивидент. Не са посочени никакви други подробности. Пеевски е едноличен собственик на капитала на дружеството „Интръст“.

Депутатът, който години наред декларираше, че притежава един стар „Опел“ е посочил че има три собствени имота – апартамент с два гаража, още един апартамент и къща с двор в София. Освен това ползва още 11 чужди имота през 2021 г. Сред тях са къщи, апартамент и ателие в София, както и офиси във Велинград и Пазарджик. Пеевски е посочил още, че ползва и четири чужди коли – „Мерцедес“, БМВ, „Ауди“ и „Ландровер“.

В парламента Пеевски отказа да се обяснява за имотите си. На медиите той заяви, че първо иска те да проверят как е за богатял бизнесменът Иво Прокопиев.

„Искам да видя вие кога ще пишете за Иво Прокопиев и кога ще проверите неговото забогатяване. Когато видя в медиите нещо за Прокопиев, защото филтърът и мейнстриймът работи и вие трябва да се уважавате и когато казвам нещо за Прокопиев, да го има в медиите, защото след това видях филтъра на медиите…“, заяви той.

Най-добрата агенция за подбор на персонал