Пенчо Милков ще има четирима заместници, обявява ги до седмица

0
1311
Пенчо Милков ще има четирима заместници

Най-вероятно новият кмет на Русе Пенчо Милков ще има четирима заместници. Това каза самият той в отговор на журналистически въпрос след полагането на предвидената в закона клетва. По думите му, новия ръководен екип на общинската администрация ще бъде обявен до седмица, като желанието е му е те да бъдат експерти в областите, които ще ръководят, а не политически договорени лица. Целта му ще бъде общината да е публична, а градът да бъде много по-сигурен и достъпен.

“Смятам, че намерих подкрепа за много от идеите, които имам. Голяма част от платформите съвпадат и според мен има разбиране по отношение и на комисиите, и на нещата, с които да започнем. Повече конкретика в момента не мога да кажа, тъй като ми предстои да навляза в подробности в общината и нямам търпение действително да видя първите въпроси, по които трябва да вземем отношение”, каза Милков.

По думите му, очаква мнозинството в новия Общински съвет в Русе да бъде много широко. Според него, коалиция с досега управлявалата партия ГЕРБ е невъзможна.

„С всички останали имаме възможности за работа по конкретни въпроси.  Предлагам да бъдем съмишленици, защото всички ние обичаме Русе. На гражданите искам да кажа само едно- някой път може и да сбъркам, но никога не бих направил нещо, което да ми е трудно да обясня. С цялото си сърце ще работя за благополучието на своя град и на своите съграждани, каза още новият градоначалник.