Песен, създадена от изкуствен интелект, събра милиони слушания

0

Създадената от AI (изкуствен интелект) песен на Drake and The Weeknd събира милиони слушания.

Нова песен на две от най-големите имена в хип-хопа и R&B се появи, но артистите нямат нищо общо с продукцията на песента.

Drake и The Weeknd от Торонто бяха включени в песента, озаглавена „Heart on My Sleeve“, която беше публикувана в TikTok в събота от мистериозен човек, облечен в бял чаршаф и слънчеви очила.

Издаден миналия петък, „Heart On My Sleeve“ беше наличен за кратко на платформи, включително Spotify и Apple Music, преди Universal Music Group (UMG) – която издава и двамата изпълнители чрез дъщерното си дружество Republic Records – заяви, че нарушава авторските права и поиска премахването му.

Мистериозния създател на песента публикува: „Използвах AI, за да направя песен на Drake с участието на The Weeknd.“ , „Това е само началото“, добави той в TikTok.

Universal Music Group, която контролира около една трета от глобалната музикална индустрия, е все по-загрижена от това, че изкуственият интелект използва нейните песни, за да произвежда музика, подобна на тази на популярни изпълнители.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук