Пет русенски учители станаха “Посланик на свободния дух в моето училище”

0
45
Пет русенски учители

Петима русенски учители бяха отличени с приза “Посланик на свободния дух в моето училище” на церемония в Доходното здание.

Това са Здравка Михайлова – класен ръководител и преподавател по музика в ОУ “Никола Обретенов”, Веселка Симеонова – преподавател по английски език в гимназията с преподаване на немски език “Фридрих Шилер”, Десислава Бойчева и Светлана Христова – съответно преподавател по английски език и начален учител в гимназията по европейски езици “Свети Константин-Кирил Филисоф”, и Снежана Трифонова – преподавател по математика в ОУ “Иван Вазов”. Петимата нови посланици на свободния дух бяха отличени с почетна статуетка и таблет.

Както ТВН вече съобщи, за отличието бяха номинирани девет учители от шест учебни заведения в община Русе.

Целта е чрез инициативата в Деня на народните будители да се насочи вниманието върху учителите, които трябва да са будителите в съвременното общество. Конкурсът се организира за четвърта поредна година от общинската фондация “Русе – град на свободния дух”, като учениците от различните русенски училища излъчват своя фаворит сред преподавателите, достоен за званието “Посланик на свободния дух”.