Петър Ванев потегля по последния етап от „Тройната корона“

0
140
Петър Ванев потегля по последния етап

Русенският пътешественик Петър Ванев потегля по последния етап – Континенталния преход от „Тройната корона“ за преходи на дълги дестинации в САЩ.

В неделя, 17 март възпитаникът на МГ „Баба Тонка“ ще отлети за САЩ с амбицията до края на август тази година да измине 4 989 км от щата Ню Мексико до Монтана. Начинанието му се подкрепя от Община Русе, Фондация „Русе – град на свободния дух“ и Сдружение „Поломие“.

Петър Ванев е  първият българин прекосил Тихоокеанския хребетен път в Северна Америка – екстремен маршрут от границата на Мексико до границата на Канада с дължина 4 240 км. Пътят му е известен като един от най-трудните пешеходни преходи в новия свят.

Петър Ванев е на 32 години и е роден в Русе.  Завършил е МГ „Баба Тонка“ и е работил в хотелиерския бизнес в Англия. Сега мечтата му е да превърне страстта си към пътешествията в професия и да опише всички свои преживявания в книга. Първата му книга “Пътека през огън и лед”, посветена на Тихоокеанския хребетен път, който русенецът измина през 2017 година, вече е на книжния пазар.

Ако начинанието му завърши успешно (за което му стискаме палци), той ще стане единствения българин награден с отличието на Тройната корона.