Петима палестинци загинаха в израелска операция с безпилотни самолети

0

В понеделник израелски сили извършиха удари с безпилотни самолети в рамките на мащабна операция, в която участваха стотици военнослужещи. Престрелката е продължила до сутринта, а резултатът – петима загинали на Западния бряг.

Бригадите от Дженин са съобщили, че са се опитали да влязат в бой с израелските сили, сваляйки един от безпилотните самолети. Над града са били забелязани поне шест безпилотни самолета, а лагерът на бежанци, където живеят около 14 000 души, е в центъра на ескалиращата спирала на насилие.

Палестинското министерство на здравеопазването потвърди, че поне петима души са загинали, а 27 са ранени в Дженин, а друг мъж е убит в град Рамала. Израелските военни обявиха, че са нацелили сграда, която служила за команден център на бойците в Дженин, в рамките на усилие за борба с тероризма.

Това е най-голямата операция с безпилотни самолети на Западния бряг от 2006 г. насам. Нарастващите мащаби на насилието и натискът върху сухопътните сили подсказват, че подобни тактики може да продължат в бъдеще.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук