Петима творци, сред тях и световен шампион, с изложба в Русе

0

Изложбата „Живопис и скулптура“ ще бъде открита тази вечер в Художествената галерия в Русе.

В експозицията ще бъдат подредени 50 картини-живопис и 10 скулптури на петима творци, сред които е и световният шампион по гребане Долорес Атанасова-Здравкова, по-позната на русенци като Долорес Накова. Тя е световен шампион по академично гребане – четворка скул с кърмчия от 1978 г. и бронзов медалист от олимпиадата в Москва през 1980 година. Здравкова е почетен гражданин на Русе и носител на титлата „Спортист на годината“ в крайдунавския град..

Останалите творци са живописците Васил Стоев, Николай Янакиев, Христо Кърджилов и скулпторът Цвятко Сиромашки. Произведенията на изобразителното изкуство са реализирани с акрил и масло, върху платно и картон, както и различни смесени техники. Скулптурите са от метал и дърво. Целта на изложбата е за първи път русенските ценители на тези изкуства, да се срещнат с едни от най-изтъкнатите български творци.

„Като русенка бих споделила удовлетворението си, че осъществявам един мой мечтан проект. За мен е чест да съм в компанията на тези наши изявени творци! Чрез моите творби, аз намирам най-точния език за изразяване на така трудно обяснимите човешки емоции, дори и на най-малките ефимерни преживявания“, каза Долорес Здравкова при представянето на изложбата в клуба на БТА в Русе.

Официалното откриване ще бъде в 18 часа, изложбата може да бъде видяна до 3-ти май.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук