Петима задържани при спецакция в Русе, намериха дрога и дрехи-менте

0

Петима души са задържани при специализирана полицейска операция в Русе, съобщиха от полицията.

Операцията във връзка с противодействие на наркоразпространението, трафика на бежанци, разпространение на акцизни стоки без бандерол и платен акциз и престъпления против интелектуалната собственост е проведена вчера. Задържани са М. Д. М. на 31 год. от гр. Русе, Т. В. С. на 24 год.  от гр. Русе, И. Д. М. на 42г. от гр. Русе, М. А. А. на 24 год.  от гр. Русе, и И. Р. Т. на 24 год.  от гр. Русе. При проведените личен обиск, претърсване и изземване на пет адреса и три автомобила са иззети общо около 3кг. суха тревна маса, реагираща при тестване с полеви наркотест на марихуана, прибори за разфасоване и разтегляне, мобилни комуникатори, преносими компютри, парични суми в лева и валута и документация.

При проверка в складово помещение, стопанисвано от търговско дружество със собственик и управител Д.И. на 43г. от гр. Русе, са установени голям брой артикули – анцузи, грейки и зимни якета, носещи името и белезите на известни търговски марки („Moncler“, „Hugo Boss“, „Nike“, „Prada“, „Philipp Plein“, „Givenchy“, „Karl Lagerfeld“, „The North Face“), без съгласието на притежателите на изключителното право върху търговските марки. В помещението също така са установени и 640 къса цигари без поставен акцизен бандерол, които са предадени на служители от ТД „Митница-Русе“.

В хода на операцията, същият ден служителите са проверили и адрес в гр. Мартен, където са установени нерегистриран специализиран малък обект за дестилация на алкохол и общо 300л. алкохол без платен акциз, собственост на Д.Д. на 51г. от гр. Мартен. Иззети са алкохолът и техническите съоръжения за неговото производство. На М. Д. М. и Т. В. С. са повдигнати обвинения и е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража за срок от 72 часа“, а на И. Д. М. е наложена мярка за неотклонение „Парична гаранция“.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук