Петков отрече решението за изгонване на руските дипломати да е негово 

0

Премиерът в оставка Кирил Петков отрече решението за изгонване на руските дипломати да е негово. 

Преди изслушването в Народното събрание той заяви, че има три доклада на Държавна агенция „Национална сигурност“, на база на които е взето решението. Премиерът в оставка каза още, че е имало междуведомствен доклад от Министерството на външните работи и решение на Съвета по сигурността. 

Беше неразбиране как това се е случило, но тези доклади датират от май, юни, имаме отделни информации от март, каза още Петков. 

Премиерът в оставка изброи, че на Съвета по сигурността на 9 юни тази година са присъствали министърът на вътрешните работи, министърът на отбраната, министърът на външните работи, заместник-министърът на финансите, министърът на електронното управление, началникът на отбраната, главният секретар на Министерство на вътрешните работи, председателят на ДАНС, председателят на Държавна агенция „Разузнаване“, директорът на Служба „Военно разузнаване“, началникът на Национална служба за охрана, секретарят на Съвета по сигурност и представител на президентската институция.  

„Беше, според мен, може би, неразбиране как това се случи. Тези доклади датират, като се започне от май, юни, имаме отделни информации още през март“, коментира още премиерът в оставка. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук