Петков и Рашков: Прокуратурата ни саботира! (видео)

0

„Свидетели сме на абсолютен саботаж на прокуратурата“. Така премиерът Кирил Петков коментира отказа да бъде повдигнато обвинение на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, на пиарката му Севделина Арнаудова и на бившия финансов министър Владислав Горанов.

Борисов излезе от ареста без обвинение (видео)

Според Петков прокуратурата упорито играе ролята на адвокат, когато става дума за дела за корупция. Той обаче подчерта, че по случая работела и европейската прокуратура.

Вътрешният министър Бойко Рашков коментира, че прокуратурата се опитва да смачка делото. Министърът ги обвини и в лъжа. Той каза, че прокурорите не искали да приемат в кабинета си разследващите полицаи, за да обсъдят случая. Освен това излъгали, че МВР не е направило предложение да се повдигнат обвинения на Борисов, Арнаудова и Горанов. Рашко показа документите за предложеното обвинение.

Борисов е задържан и по подозрение за ощетяване на бюджета с 556 млн. лв.

Делото, по което тримата бяха арестувани, е за изнудване на хазартния бос Васил Божков. Прокуратурата каза, че МВР си е свършило лошо работата и няма достатъчно доказателства за повдигане на обвинение. Рашков коментира, че имало справка, подписана от Божков, но той трябвало да бъде разпитан като свидетел само от прокурор. Такива действия досега не е имало.

 

Бъди свободен