Петков в Бородянка: Пълен ужас, не можем да стоим безучастни

0

Премиерът Кирил Петков пристигна в Украйна заедно с българската делегация. В момента той е на посещение в Бородянка – един от градовете, в които украинците твърдят, че руската армия е извършвала зверства и убивала цивилни.

„В момента сме на място, на което са погребани 97 човека, имало е жени деца, повечето са със следи от куршуми. Този квартал прилича на софийски квартал и е невероятно да видим как един нормален град след няколко дни война може да изглежда така“, заяви той.

Петков за пореден път подчерта, партията му ще подкрепи изпращането на военна помощ на Украйна.

„Не можем да бъдем безучастни. Не може да кажем, че това е украински проблем, някакви хора умират, но това не ни интересува. Вчера ясно заявихме, че следващата седмица в парламента ще гласуваме за военната подкрепа. Ще продължим и хуманитарната“, каза Петков.

Намираме се в притихналия ад, аз така го определям. Под нас са погребани хора като нас“, заяви депутатът от ИТН Станислав Балабанов.

Очаква се по-късно българската делегация да се срещне с украинския президент Володимир Зеленски. С Петков са представители на ИТН и „Демократична България“. БСП отказа да прати свой представител.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили