Певци от световна величина на сцената на Русенската опера

0
33
Певци от световна величина

Именити певци от световна величина ще имат възможност да чуят тази вечер на сцената на Русенската опера любителите на класическата музика.

В 19 часа ще започне спектакълът „Тоска“. В ролята на Марио Кавародоси ще се изяви солистът на Болшой Театър Виталий Ковалчук, на Тоска – Линка Стоянова от Варненската опера и на Скарпия – световно известният русенски баритон Венцеслав Анастасов. Диригент на спектакъла ще бъде маестро Георги Димитров.

Младият украински тенор Виталий Ковалчук е вече с голяма, международна кариера. Специализирал е при прочутите италиански певци и педагози Джанфранко Чекеле, Винченцо Мано и Фернандо Бандера в студията на Ла Скала, Милано, завършил е и консерваторията „Верди” в същия град. Лауреат е на международните оперни конкурси „Даниеле Ридолфи”, „Руджеро Леонкавало” и „Марио Ланца”.

Линка Стоянова е пяла на сцените на оперни театри в Германия, Австрия, Италия, Франция, Швейцария, Португалия, Испания, Норвегия, САЩ,

Венцеслав Анастасов е всепризнат интерпретатор на вердиевите опери. Разгръща певческата си кариера на сцени като Палау де лас Артс – Валенсиа, Гран Театро де Лисео – Барселона, Опера Монте Карло, Фестивала в Солотурн, Залцбург Аудиториум… Пял е заедно с великия Пласидо Доминго.