Питат кмета на Русе кога ще се ремонтира подлеза пред Централна гара

0

Какво се случва с одобрения още преди две години план за ремонт на подлеза пред Централна ЖП гара и кога русенци ще могат да ползват това съоръжение, което е в плачевно състояние? На тези и други въпроси, свързани с една от вратите  на града търси отговор от кмета на Русе общинският съветник от ПП ГЕРБ д-р Росица Кръстева.

В отправеното си до кметската администрация питане д-р Кръстева проследява историята на проблема и прилага снимки от актуалното състояние на подлеза, който на практика от години е в окаяно състояние и неизползваем по предназначение: има течове; от тавана липсват плоскости и висят кабели; плочките са изпочупени; няма почти никакво осветление; липсва достъпна среда за инвалиди, възрастни хора и майки с колички, също и за пътници с багаж; стъпалата са стръмни и на места също са изпочупени. Освен всичко това, в подлеза е много мръсно и се носи неприятна миризма, особено през топлите месеци, като дори през деня е страшно да се преминава през него.

Питането до кмета на Община Русе търси отговори на въпросите: на какъв етап е издирването на останалите собственици на подлеза и планирано ли е свикване на общо събрание по реда на Закона за етажната собственост;  съществуват ли юридически пречки за осъществяване на ремонта и ако има такива, какви мерки са предприети за преодоляването им; има ли изготвен проект за ремонта и обновяването на цялото съоръжение, както и актуален разчет колко биха стрували  ремонтните дейности и кога можем да очакваме започването им?

Очаква се отговор на поставените по проблема въпроси да бъде получен от кмета на предстоящата сесия на ОС Русе на 27 юни 2024 год.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук