Питат „Линемар“ защо тогава се налага определени помещения да се отварят и проветряват?

0

„Защо се налага определени помещения да се отварят и проветряват от миризмите?“. Този въпрос зададе заместник областният управител на област Русе Свилен Иванов при срещата си с управителят на „Линамар“ Лорето Айбанез.

„Държавата прояви доста сериозен толеранс. Беше дадено време за промяна на собствеността и много други неща, но в крайна сметка вече има филтърна технология, която функционира съгласно актуализираното комплексно разрешително“, каза още Иванов. Той отново постави на преден план необходимостта от приемане на новоизградените филтри от нарочно сформирана за целта комисия. Идеята е по този начин да се установи правилно ли работят новите филтърни технологии.

Според него миризмата, която усещат русенци се дължи на остатъчни газове, които не успяват да бъдат обработени и съответно биват изпускани в атмосферата.

„Миризмата няма как повече да се търпи! На ясно съм с това, но не искам да чувам за разликата между замърсяване и неприятна миризма! Не ме интересува дали миризмата е вредна или безвредна! Просто трябва да се спре! Всички искат това!“, каза още зам.-областният управител

В срещата участваха още кметът на Община Русе, председателят на Общинския съвет, както и заместник-кметът по комунални дейности.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили