Баща уби 7-годишното си дете

2
65-годишен русенец

От полицията и прокуратурата потвърдиха за инцидента уточнявайки, че сигналът е бил подаден от Спешна помощ в 17,50 ч. вчера, но отказаха повече информация заради продължаващите следствени действия.

bl_mura_ubito_dete08

По неофициална информация, малката Пламена била жестоко пребита от собствения й баща. Драмата се разиграла в жилищен блок „Мура“ в кв. „Здравец“. Пламен П. и жената, с която живеел, празнували Великден. Детето се обърнало към тях с някаква молба. Тъй като те не му обърнали внимание, то се разплакало и продължило да настоява. Вбесения баща, който според съседи „не бил добре психически“, започнал да го налага, спрял едва когато детето припаднало от боя в ръцете му. ubijstvo_dete_bl_mura01Потърсили Спешна помощ. Тъй като реанимобилът не пристигнал „на минутата“, те тръгнали с детето на ръце към болницата. Момиченцето обаче починало по пътя от побоя. По непотвърдена информация, при един от многобройните удари, най-вероятно ритник, сърцето му се пръснало. Медиците в болницата само констатирали смъртта и сигнализирали в полицията.

Незабавно бил изпратен полицейски екип, който задържал бащата. По думите на окръжния прокурор Огнян Басарболиев, наложена му е най-тежката предварителна мярка – „задържане за 72 часа“. Тъй като в семейството имало още едно дете, с оглед на сигурността  му, то било взето от социалните и в момента е под техен контрол. Според съседи, физическото насилие над децата не било рядкост в семейството.

 

 

 

2 КОМЕНТАРИ

  1. Не е мангал но не заслужава да го нарека българин,това е паразит и клошар който живее от социални и мисля че точно заради такива престъпления трябва да се върне смъртното наказание защото при нас няма демокрация и комунизъм при нас е свободия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук