Пиян и дрогиран водач бяга от полицията, заби колата в пътен знак

0
557
водач с над 3 промила алкохол

С удар в електрически стълб приключил опитът на 36-годишен русенец да избяга от полицейска проверка, съобщиха от полицията в Русе.

Малко след 23 часа на 20 май полицейски служители направили опит да спрат за проверка лек автомобил  „Мерцедес“, движещ се по улица „Проф. Димитър Баларев“. Водачът на автомобила се опитал да избяга по ул. „Дряновска“ и там отклонявайки се вдясно, преминал през бордюра и се блъснал в метален пилон на пътен знак.

При последвалата проверка станало ясно, че зад волана на „Мерцедес“-а е 36-годишен мъж, а с него в колата пътува и друг мъж на 34 г. Екип на „Пътна полиция“ изпробвал водача с технически средства за употреба на алкохол и на наркотични вещества. Проверката за алкохол дала положителен резултат от 1.53 промила в издишаните въздушни пари, а за наркотици положителна реакция за канабис. Мъжът бил задържан и конвоиран до болницата, където пред медицинско лице отказал да дава проби. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и е образувано бързо производство.