Пияна дама заби „Алафа Ромео“ в храстите

0
Пияна дама заби

Пияна дама заби автомобила си „Алафа Ромео“ в крайпътни храсти, съобщиха от полицията в Русе.

Инцидентът станал в навечерието на празника на жените, на пътя Русе – с. Николово. Под влияние на изпития алкохол 29-годишната жена изгубила контрол над колата и пътуването й приключило в крайпътните храсти.

Тя отказала на контролните органи да бъде тествана за употреба на алкохол с техническо средство, но е дала кръвна проба. Химичният анализ на пробата е показал положителен резултат от 1,57 промила алкохол в кръвта. Във връзка с извършените нарушения по ЗДВП полицаите са съставили акт. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай в сектор „Пътна полиция“ и срещу 29-годишната жена е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

Срещу 21-годишен водач пък е образувано бързо производство  за управление на МПС в срока на изтърпяване на наказание за лишаване от право да управлява, след като вече е наказван по административен ред за същото деяние. Малко преди 2 часа миналата нощ на ул. „Николаевска“ екип на Първо РУ е подал сигнал със стоп – палка за спиране на лек автомобил марка „Фолксваген Поло“, управляван от 21-годишен русенец. В хода на извършената проверка станало ясно, че младият мъж управлява колата в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за управление. Съставени са му актове по чл. 150а от ЗДВП, чл. 100 от ЗДВП, чл. 174, ал. 3 от ЗДВП, чл. 174 от ЗДВП.

Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и е образувано бързо производство за престъпление по чл.343в, ал.3 от НК.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили