Оправдаха Пламен Бобоков по делото за стреличките (видео)

0
Пламен Бобоков, Снимка: БГНЕС

Бизнесменът Пламен Бобоков бе обявен за невинен от русенския окръжен съд по делото за незаконно държане на археологически обекти – върхове на стрели и копия. Експертиза по делото сочи, че те са на обща стойност 652 лв. Разпитаните от съда експерти обаче са заявили, че предметите нямат историческа стойност.

„Дори за незапознатите беше ясно, че това е организирано мероприятие по поръчка на Гешев и спецпрокуратурата. Тъй като нямат какво да предявят срещу мен и по другите дела, това беше някакъв жалък опит да ми повдигнат обвинение за нещо, което аз не съм извършил. Натискът не е спирал изобщо! Постоянно има данъчни проверки и всякакви форми на каквото могат. Четири пъти ми отказват да ме пускат да излизам, при положение, че съм се връщал. Няма оправия! Докато има такива силови органи, такъв прокурор, няма да има оправия“, заяви Бобоков след произнасяне на присъдата. Тя не е окончателна и може да се обжалва.

Това не е единственото обвинение срещу бизнесмена. Заедно с брат си Атанас и още няколко души той отговаря и за участие в престъпна група. Делото се гледа от спецсъда. Според прокуратурата Бобокови са организирали схема за незаконно депониране на опасни отпадъци от завода им „Монбат“ на различни места в страната. В момента процесът е на първа инстанция.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили