Пламен Камбуров и Иван Влъчков с полпозишън на „Писта Русе“

0
78
Пламен Камбуров и Иван Влъчков

Пламен Камбуров и Иван Влъчков ще стартират от първа позиция в класовете „Макси“ и „Туринг“ в днешната надпревара „Писта Русе“, втори кръг от държавното първенство по автомобилизъм на писта.

Със своя „Мицубиши Лансър Ево 9“ Камбуров постигна най-добро време в първия манш, изпреварвайки с 0.486 секунди пилота на „КА-2 Рейсинг Тийм“ Константин Маршавелов (Mitsubishi Lancer Evo 10). Във втората тренировка, поради падналия дъжд и разлято масло по пистата, състезателите караха зад автомобил за сигурност и така и не успяха да запишат времена. Така стартова решетка днес ще бъде подредена според времената от първата тренировка.

В серия „Туринг“ от първа позиция ще стартира Иван Влъчков с „Хонда Сивик“. 17-годишният пилот изпревари с 0.327 сек ветерана Стоян Апостолов също с „Хонда Сивик“. Трети се нареди Красен Василев с „Рено Клио“.

Официалното откриване на състезанието ще бъде в 9,30 ч. Старт-финалът са на кръстовището на бул. „Хр. Ботев“ с бул. „Цар Освободител“, до Симовата мелница. Според предварителния график, първата серия ще стартира в 10 часа.

Състезанието ще бъде предавано пряко по телевизия ТВН и на сайта https://tvn.bg/.