Платна на Николай Караджов украсиха фоайето на Доходното здание

0
72
творби на Николай Караджов

Самостоятелната изложба на  художника Николай Караджов могат да видят русенци и гостите на града.

Платната на известния русенски майстор на малките форми са подредени във фоайето на Доходното здание. Изложбата е част от Арт салон “Любов и вино”, организиран от Община Русе и ОП „Русе Арт“.

Част от картините са собственост на частни колекции, но не липсват и съвсем нови творби, непоказвани пред публика. Типично за автора, в жанрово отношение доминират композициите с женска фигура, уловени в интимни състояния. Освен тях в изложбата са включени голи тела, натюрморти. Музикалната тематика също е нещо трайно за творчеството на Николай Караджов, който признава че при избора си на теми и сюжети от музиката е констатирал много сходни термини с тези на живописта.

Сред гостите на откриването бяха кметът на Русе Пламен Стоилов, който връчи на художника поздравителен адрес и обяви, че тази година ще бъде възстановена изложбата на Северо-българските художници.

Майсторът на четката получи поздравителен адрес и от името на областния управител Галин Григоров.

Николай Караджов от своя страна благодари на всички за отношението и пожела успех на всички присъстващи, защото „успехът прави човека по-добър“.