По 1000 лв. глоба за бракониери, убили диво прасе без разрешително

0
Ловът на дивеч ще бъде забранен в деня на изборите

Двама мъже са глобени по 1000 лв. за това, че убили дива свиня без разрешително, съобщиха от Районния съд в Русе. Освен това са лишени от право да ловуват за срок от 6 месеца.

На 24.11.2021г., малко преди полунощ П. К. и С. Т., заедно с още двама техни приятели, всичките от разградското село Севар, били на лов в землището на с. Черешово. Забелязали дива свиня, последвали я и П. К. и С. Т. я простреляли с три куршума. Натоварили животното и оръжията в багажника на автомобила и се отправили обратно към с. Севар. Малко след 23 часа били спрени за проверка от полицейски служители, които забелязали ловните карабини в сглобено състояние (в противоречие с изискванията за съхранението им), както и следите от кръв по багажника. Съобщили на дежурния и на място била изпратена оперативна група, която извършила оглед и започнало досъдебно производство. П. К. и С. Т. били привлечени към наказателна отговорност за убийството на едрия дивеч без надлежно разрешение.

За това престъпление Районен съд – Русе ги призна за виновни и им наложи административни наказания глоба в размер на 1000 лева за всеки и лишаване от право да ловуват за срок от 6 месеца.

Решението може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Окръжен съд – гр. Русе.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук