По 2000 абитуриенти и седмокласници на матура на 21 май

0
„Косачи“ на Елин Пелин е темата

Това съобщи шефът на Регионалния инспекторат по образование Димитър Райнов. Изпитът е насрочен да се състои на 21 май и ще започне в 8 часа сутринта.

Датата на вторият държавен зрелостен изпит е на 23 май. За нея пък са подали заявления 2071 души, уточни Райнов. Бройката е по-висока, тъй като на този изпит се явяват хора, които не са издържали препитването на предишното си явяване. Най-много желаещи и тази година има за предмета география- 726 души. Втори по желание е английският език – 491, трети – биологията – 488. 129 души са подали заявление за изпит по математика, 71 по история, 8 по физика, 13 по химия, 101 по философия, 12 по руски език, 23 по немски, 7 по френски и 2-ма по испански.

18 момичета и момчета са поискали да се явят на трети държавен зрелостен изпит, който ще се проведе в периода между 27 май и 5 юни, уточниха от Регионалния инспекторат по образование.

И тази година, както и миналата, матурата на абитуриентите ще съвпадне с матурата на седмокласниците. Изпитът за тях обаче ще започне в 9 часа сутринта. По данни на РИО, на препитването ще се явят около 2000 момичета и момчета.

 

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук