По едно нещо сме в Топ10 на света, опитваме се да го затрием

10

Това обявиха пред журналисти в Русе Свилен Максимов, главен администратор, Димитър Димитров – директор „Маркетинг и продажби“ и Андрей Желязков – юрисконсулт на най-големия русенски кабелен оператор „Нетуоркс България“. Около половината от вероятните потърпевши са абонати на фирмата, останалите – на други кабелни оператори.

Единственото нещо, по което сме в Топ10 на света е качеството, скоростта и възможностите на потребителите за достъп до широколентов интернет и правим всичко възможно да го затрием, подчертаха представителите на оператора. Според тях, причината е основно в разминаването в текстовете на няколко закона, което пък дава възможност на всеки да ги тълкува по своему. Най-сериозно според тях е разминаването в текстовете в Закона за устройство на територията и този за електронните съобщения. Отделно, в устройствените планове на редица градове няма разграничение на това какво е „високо“, „средно“ и „ниско“ застрояване, за които законодателят е предвидил различни процедури.

Проблемът е национален и засяга всички кабелни оператори, подчерта Димитър Димитров. Той уточни, че само в Русе фирмата има 70 000 метра собствена подземна мрежа, други 10 000 метра ползва от други оператори. „При ниското застрояване обаче трябва кабелите да са въздушни“, каза Димитров и даде примери с богати страни като Великобритания и САЩ, където е улеснена регулацията за изграждането на кабелна мрежа.

„При сегашната законова рамка кипи безсмислен труд – ДНСК режат кабелите, а след тях кабелните оператори ги поставят отново“, категорични са от „Нетуоркс“. От там допълниха, че възстановяването на щетите при акцията миналото лято им е струвало около половин милион лева, които е можело да бъдат инвестирани в подобряване качеството на услугата.

Със свое решение вчера Административният съд в Русе е постановил прекратяване на рязането на кабели от страна на ДНСК. Определението обаче е в сила само за мрежата на „Нетуоркс“ и не касае другите оператори, уточни Андрей Желязков и допълни, че съгласно заповедта на ДНСК, рязането на кабели е предвидено да продължи до края на месец октомври.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

10 КОМЕНТАРИ

 1. П.П. Много ми е забавно когато някой се самозадоволи с това как се казвам, застанал зад някое жалко никче в интернет, ще кажеш открил светия граал 🙂 Споко – не съм се скрил като нищожество зад некадърно скалъпеното си „ДиДжейство“ и пластмасовия стол в Нетуоркс 🙂 Върши си работата и спазвай законите. Тва се иска от теб и колегите ти, а не да се опитваш да мислиш.

 2. Малоумнико сдухан! С американско гето ли сравняваш Русе бе? Тц тц тц… изпаднала работа. П.П. не съм син на доцент, тей, че не се прави на детектив – не ти се отдава 🙂

 3. Букев, принципно нямаше да ти падам на нивото и да ти отговарям, но има хора, които не знаят, че си книжен плъх, син на доцент, който е много велик пред компютъра и много нищожен, когато трябва да се върши работа и могат лесно да бъдат подведени по приказките ти. Та пиша този пост по 2 причини:
  1. Да си изясним позициите
  2. Да ти покажа един линк: http://maps.google.com/maps?q=jersey+city&hl=bg&ie=UTF8&ll=40.726507,-74.073693&spn=0.000415,0.00066&sll=37.0625,-95.677068&sspn=40.052282,86.572266&t=h&hnear=%D0%94%D0%B6%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B8+%D0%A1%D0%B8%D1%82%D0%B8,+%D0%A5%D1%8A%D0%B4%D1%81%D1%8A%D0%BD,+%D0%9D%D1%8E+%D0%94%D0%B6%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B8&z=21&layer=c&cbll=40.726507,-74.073693&panoid=TuxaN-f1glb7dEIZjd_5QA&cbp=12,297.73,,0,5.3

  Понеже явно не разбираш или не си си направил труда да погледнеш как е в развитите държави – това е 3D от Ню Джърси примерно, където ясно се виждат кабелите, по които върви абсолютно цялата комуникация – ТВ, интернет, телефони, връзки към GSM клетки. И О, чудо – не пречат на никой!
  По същия начин можеш да отвориш да погледнеш всеки един град, та чак до западното крайбрежие.
  И не си прави труда да коментираш. Тая информация си е за лично твоя консумация – пък дано да поумнееш малко и да станеш по-малко комплексиран… А дано, ама надали…

 4. Шеринко, миличко, никой не ти говори за качеството на услуга или кой оператор от кой е по-по-най. Има разпоредба улиците да изглеждат като нормален човешки цивилизован град. Това, което трябва да стане е да дойдат хората с големите секачи и без да се ослушват да нарежат всичко, за да могат NW да си направят мрежата цивилизовано. За справка – даже в Перник вече всичко е цивилизовано. Такива като тебе обаче държат да живеят в цигания явно.

 5. Е, като не искаш, то няма да имаш нет, просто е. Ползвай си БиТаКа, искай „поддръжка“ и т.н.

  Тук става въпрос за нещо доста по-различно по своя характер. Хората, които не са на NW, е безсмислено (и алогично) да „протестират“, ЗНАЕЙКИ, че и близалките, и други смешни ISP-и са на тоя хал. Е, тук не става въпрос за „смешен“ ISP, а за далеч по-качествен, модерен и т.н., но въпросът е, че някои пари отиват НЕ по предназначение. Както и че има хора, които работят работа НЕ по предназначение. Както и че ИЗОБЩО няма хора, които да работят единствената работа, различна от „телефонна поддръжка“, но имайки нужните знания, умения и воля, за да свършват това, което MM навремето правеше. Т.е. на най-високо ниво би следвало да се реши това, т.е. би следвало ОТДАВНА да беше решено това (преди 3-4г., даже и повече). Справка: такъв човек преди 10-тина години беше не кой да е, а Capgykap (Милен май се казваше). Вярно, и той си имаше своите кусури, но след като И той го няма, И Kroxy я няма, И MM го няма, И stylius го няма, И Zico го няма, И кой още го няма, то… аз гръбнак не виждам!? Един Величко е станал гръбнак, а Axtroz (Искрен) също се мъчи всячески да угажда на прекия си началник. Според мен вместо да се занимава той с телефон, поддържане и прочие (а и още някой друг от поддръжката), би следвало да се СТЕГНАТ редиците, да се отделят 1-2-ма човека, които да се занимават с >>> УСЛУГИТЕ <<< на фирмата, които са на ПОКАЗ. Вече изброих в предния си пост кои са те. Както и възвръщане на старата слава на NetWorx като един от ГОЛЕМИТЕ ISP-ъри, поддържащи многопосещаеми: DC-Хъб, p2p, Frees, Game Servers (CS/TF2/CSS/CSGO/и др.), Valve Content Server, RUSE-NEWS.com (!) (мисля че е ясно, че текущото „бозаво“ положение не е на почит, ако ще и 1 милион посещения/дневно да има) и др. (сред другите спадат и: IRC Server, VPN Server за хората, искащи да имат повече от един IP адрес по всяко време, Wi-Fi оптимизациите/тарифата/плана/приложения, различни конкурси за най-добри снимки/видеоклипове за Off-Road/House Parties/масови кросове/etc., организиране и награди/спонсорство на гейм събития, LoL/CS/SCII/etc. турнири, Cisco Academy (!) и още…). Сред поддръжката си има кадърни хора, стига да имат шанс за изява, РАЗЛИЧЕН от „Добър ден, NetWorx-Bulgaria, оператор X, с какво можем да Ви помогнем? … Може ли потребителското Ви име?“.

 6. Само едно ще ви кажа на всички:всеки,който е минал към Networx,моментално разбира колко е бил набутан от досегашния си оператор!

 7. Русе е опасан с кабели, които висят по блокове и улици! Отделно, аз не искам по моя балкон да минават снопове кабели! Димитров да не дава пример с UK и USA, защото там тяхната далавера нямаше просто да мине така лесно и евтино – незаконни кабели, сървъри и филми, измислен wifi … услугите са скъпи за качеството си. Никога няма да избера техните услуги!

 8. Хахахаха 🙂 Вместо да пищите на умряло просто си оправете мрежите бе, нетуоркс 😉 Хората в цяла България се съобразиха и свалиха паяжината от стълбовете, само вие хленчите като девствени моми пред пишката на негър.

 9. Някой от горепосочените лица може ли да напише като КОМЕНТАР кои са тези: подобряване качеството на услугите (в 10-тина, 20, 30 точки)? Доста от тях са споменати в NetWorx-Bulgaria форумът – и за Wi-Fi оптимизацията (за таблети, за smartphones, за изчистване на грешки със сертификата, за приложения, за намаляне на таксата за ползване на Wi-Fi с +2-3 лв. месечно за ВСЕКИ, който желае да ползва такъв вид услуга, а НЕ отиване на кинти ежемесечно при конкуренцията на големите мобилни оператори, а AirNetWorxx да остават практически МАСОВО НЕизползваеми), и за безплатните услуги (Frees, DC-Hub, p2p, Game Servers (!), Forums, etc.), и за закачане на PPPoE Connection-а към ВСИЧКИ users на 1 Gb/s (поне, а от есента на 10 Gb), и други неща. Този половин милион сигурно ли беше, че ако нямаше миналогодишна акция (впоследствие и тазгодишна), кинтите щяха да отидат в такава насока? Щото от 2008-9г. „чакаме, чакаме, чакаме“ и до 2012г. нищо не се случи и случва. Оставям настрана House Party-тата, други акции, „новото“ Ruse-News (което thank god, че има добро и постоянно обновявано съдържание от страна на Максимов-старши и TVN екипа, че иначе… дизайн, структура, информация, бутони, повторяемост, копиране, липстващи възлови връзки, начини за контакти и т.н. и т.н. – йок) и др., за които винаги може да се изпише доста КОНСТРУКТИВЕН feedback (но и вече, т.е. от напускането на MaSTeRMinD, е безсмислено като цяло, но не и невъзможност upon request).

  ДНСК, че fail-ват, fail-ват – хората си намират работа. Но не това е „главното лошо“ за потребителите, а това, че ИМЕННО ВЪЗПОЛВИТЕ услуги, за които навремето хиляди потребителите се връзваха към NetWorx, реално (от поне 3г.) – ЛИПСВАТ, не съществуват, загробени са, неподддържани са. В днешната реалност вече виждам хора, нови потребители, които дори ПИТАТ какви са били тези неща, които преди ги е имало, а днес – не, т.е. те до толкова НЕ знаят за тях, НЕ са рекламирани, че… вече всеки е свикнал (!), което не е на добре.

 10. Чиновници, чиято работа е да пречат, а ние да им плащаме заплатите! Тия хора ако са съградили поне едно нещо със собствени сили и средства вероятно няма да мислят по този начин, камо ли пък да действат така, но … България. Има ли едно нещо което да не е сбъркано в БГ ?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук