По-голямата част от украинските бежанци в Русенско – в частни квартири и на своя сметка

0
Снимка: Архив

По-голямата част от украинските бежанци в Русенско са се настанили в частни квартири и на своя сметка.

Това показват данните в областната управа. От 24 февруари до момента в ОДМВР-Русе адресно са регистрирани 762 украински граждани, като понастоящем не повече от 2/3 от тях са на територията на областта.

От областната управа информират още, че към момента няма регистрирани проблеми, свързани с преместването на бягащите от конфликта. От началото на седмицата досега петнайсетина човека са проявили желание да останат в Русенско в хотели по новата схема за 15 лв. на ден, която ще бъде в сила от утре. Осигурена е достатъчна леглова база, като част от нея е в частни хотели, а друга в държавни бази. При необходимост ще се търсят и допълнителни варианти. Създадена е организация и няма напрежение сред мигрантите. Тези от тях, които нямат къде да отидат, ще бъдат приети временно в центрове за имигранти в Елхово и Сарафово. За сега обаче за такива случаи на територията на областта не е известно.

През последните седмици се наблюдава и трайна тенденция за спад на влизащите в страната от Украйна. За изминалото денонощие в България през ГКПП „Дунав мост“ са влезли 630 украинци, като временна закрила са потърсили 61 души. На този фон обаче излизащите от страната в посока Украйна са много повече. През вчерашния ден при гранично контролно-пропускателния пункт при Русе България са напуснали над 1600 украинци. Очакванията са тази тенденция да се запази и дори да се засили.

 

 

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук