По-кратки есенна и коледна ваканции предлага МОН

0

Есенната и коледната ваканции през новата учебна година ще са по кратки. Това е предложението на Министерството на образованието и науката, което е качено за обществено обсъждане на сайта на ведомството.

Есенната ваканция е намалена с ден и ще е общо три дни. Коледната също е намалена с пет дни като учениците ще почиват общо единайсет дни. Повече дни са дадени за междусрочната ваканция, която миналата година беше само един ден, сега дните ще са пет.

Догодина матурите след 12-ти клас ще бъдат съответно на 19 и 21 май. Външното оценяване по български език за 7 и 10 клас ще е на 11 юни, а по математика – на 14 юни.

Изпитите след 4-ти клас ще бъдат на 27 и 28 май. Тези дни ще са учебни за останалите ученици. Дните на изпитите след 12-ти, 10-ти и 7-ми клас ще са неучебни за останалите ученици. Тези дни са общо четири. Неучебен, но присъствен ще е 25 май.

Учениците от 1 до 3 клас ще учат до 31 май, ще имат обаче и още една седмица за проектни дейности. Учениците от 4 до 6 клас ще завършат на 16 юни, а тези от 7 до 11 клас – на 30 юни.