По-ниски температури през новата седмица, на места ще прехвърчи сняг 

0

Застудяване, валежи, на места от сняг, но и слънце в края на периода прогнозират синоптиците през новата седмица. 

Днес ще бъде предимно слънчево и почти тихо, след обяд ще се появи слаб североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между минус 3 и 2°С, максималните – между 11° и 16°, в София – около 11°С.  

Във вторник ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб вятър с южна компонента. Минималните температури ще се задържат без съществена промяна – между минус 3° и 2°, а дневните ще се повишат и максималните ще са между 15° и 20°С.  

В сряда облачността ще се увеличи и от запад ще започнат валежи от дъжд. Температурите в по-голямата част от страната ще са все още високи, максималните – между 12° и 17°С, но по-късно през деня, с ориентиране на вятъра от северозапад, ще застудява. До вечерта ще завали и в източните райони.  

В четвъртък ще бъде облачно, в Западна България валежите ще спрат, а в Източна ще продължат през целия ден, там има повишена вероятност да са значителни по количество. Вятърът ще е до умерен от северозапад. Минималните температури ще са между 0° и 5°, а максималните – между 5° и 10°С.  

В петък вятърът ще се ориентира от североизток, ще е предимно слаб. От запад облачността ще се разкъсва и ще намалява, а над източните райони ще е все още предимно значителна, на места със слаби превалявания от дъжд. Температурите ще са с 2-3 градуса по-високи.  

През почивните дни ще е предимно слънчево и бързо ще се затопли. В събота вятърът ще е слаб от изток, в неделя ще стихне и на места в низините сутринта видимостта ще е намалена. 

 

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук