По обед изтича ултиматумът от Русия, Лена Бориславова изпратила спсъците

0

В 12 часа днес по обед изтича ултиматумът, поставен от страна на Русия, за отмяна на решението на Министерския съвет за експулсирането на 70 руски дипломати. В интервю за БНТ посланикът на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова заяви, че Москва обмисля скъсване на дипломатическите отношения с България заради скандала.
Проведеният късно снощи Председателският съвет, който беше свикан по повод обтегнатите отношения между София и Москва не даде решение какво предстои отсега нататък приключи. Всички участници обаче заявиха, че решението трябва да бъде взето от Министерския съвет.
Спешното изслушване на външния министър в оставка Теодора Генчовска беше заради експулсирането на 70-те руски дипломати от страната ни и ултиматума на Москва България да отмени решението си, за да не прекъсне Русия дипломатическите си отношения със страната ни.
Външният министър каза, че е получила списъци от ДАНС с имена на нежелани дипломати и подробни методически указания, изпратени от началника на кабинета Лена Бориславова. Костадин Костадинов от „Възраждане“ заяви, че подготвят сигнал до прокуратурата срещу премиера в оставка Кирил Петков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук