Побратимяваме се с виетнамски град

2
926
Сигнал за бомба

Това съобщиха от общинската администрация. Церемонията по подписването ще бъде на 5 юни, петък, в Министерския съвет. Параф под документа ще сложи кметът Пламен Стоилов, на церемонията ще присъстват и премиерите на двете държави. Поводът е 65-тата годишнина от установяването на дипломатически отношения между Република България и Социалистическа Република Виетнам.

С подписването на Меморандума местните власти от Русе и Кън Тхъ ще поемат ангажимент да насърчават приятелските връзки и сътрудничеството в областта на туризма и развитието на културния туризъм, чрез насърчаване организирането и участието в културни събития и фестивали, провеждащи се в двата града; създаване на връзки между туристически агенции и засилване на сътрудничеството в областта на опазването и оценяването на културното наследство, архитектура и ландшафт. Двата града ще си сътрудничат също в областта на образованието и науката чрез програми за обмен на студенти между университетите в Русе и виетнамския град Кън Тхъ.

Кън Тхъ, наричан още „Западната столица“ е четвъртият по големина град във Виетнам с 1,2 милиона население. Градът е разположен по поречието на река Меконг. Разполага с международно летище и има добре развита икономика. Град Кън Тхъ започва да става един от центровете за наука и технологии, заради добрия набор от университети, колежи, софтуерен парк, институти за изследвания и др., разполагайки с повече от 26 000 научно-технически персонал.

 

 

2 КОМЕНТАРИ

  1. Тъй като при такива събития се дават дарове, добре ще Общината да им изпрати 20-30 хиляди кучета да бетонираме връзката с Виетнам!

  2. Кой не знае, кой не е чувал за световно/не/известния град Кън Тхъ? Огромно постижение на международното сътрудничество ще бъде побратимяването ни с това нещо.